Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La historia del basquet a Sant Fruitós de Bages i a Catalunya, oberta al públic

Aquest dimarts al vespre ha quedat inaugurada l’exposició “100 anys de basquetbol a Catalunya, del pati al parquet” que es podrà veure fins el proper 14 d’octubre al Nexe-Espai de Cultura.

Mig centenar de persones han assistit aquest dimarts a la inauguració de l’exposició “100 anys de basquetbol a Catalunya, del pati al parquet”. L’acte ha comptat amb la presència i els parlaments de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el regidor d’esports Tomàs Casero, el President de la Comissió Organitzadora Ciutat del Bàsquet Català 2016, Ricard Planas, el directiu responsable de Comarques Centrals de la Federació Catalana de Basquetbol, Fernando Peñarrubia , el President de la Cooperativa Paidos, Josep Orive, l’impulsor i iniciador del bàsquet a l’Escola Paidos, Antoni Caparrós, el President de l’Asfe Josep Mensa i Jaume Ambrós, històric del Bàsquet Català.

Durant la inauguració Orive i Caparrós han fet entrega a la Federació Catalana de Basquetbol de la primera samarreta de mini-bàsquet de l’any 1977. Per la seva banda Ambrós també ha fet entrega de la seva primera samarreta com a jugador de bàsquet amb el CB Viladomiu l’any 1971.

Recordem que l’exposició realitza un recorregut per la història del bàsquet a Catalunya i a Sant Fruitós de Bages a través dels diferents fets històrics esdevinguts durant aquests últims cent anys. Està plantejada com un recorregut a partir de plafons explicatius i fotografies que faciliten i complementen els textos escrits, amb l'objectiu de fer més entenedors els continguts. El visitant també pot veure diferents elements relacionats amb el món del bàsquet com pilotes, samarretes, reglaments, documents, carnets, cartells,...

En el muntatge de l’exposició s’ha dedicat un espai especial al paper de la dona en el món del bàsquet i un altre dedicat al mini-bàsquet. En aquesta secció es pot veure l’equipació que portaven les jugadores o els permisos que els concedien per poder jugar durant el franquisme.

L’escola Paidos i l’Asfe prenen un pes especial en l’exposició. El visitant pot veure les diferents samarretes de la història de l’escola de bàsquet santfruitosenca, els trofeus aconseguits, llicències esportives d’alumnes, fotografies dels jugadors del centre que han arribat a l’ACB a més de material divers relacionat amb el món del bàsquet.Durant el recorregut també es poden veure els panells fotogràfics que contenen les fotografies dels diferents equips que han passat per l’Asfe cada temporada, cartells d’esdeveniments importants que ha organitzat l’entitat, fotografies de tots els presidents, els diferents trofeus aconseguits entre d’altres.

L’escola Paidos i l’Asfe i moltes altres persones a títol individual han aportat material per tal que aquesta exposició hagi estat possible.

Pots reviure la inauguració aquí