Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La història del bàsquet català es podrà reviure a Sant Fruitós de Bages a través d'una exposició

En motiu de la celebració de Sant Fruitós de Bages, Ciutat del Bàsquet Català 2016, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la comissió organitzadora, han treballat conjuntament per tal de mostrar la història dels darrers 100 anys de bàsquet a Catalunya a través d’una exposició que recollirà fotografies, documents i diversos objectes.

Sota el títol “100 anys de basquetbol a Catalunya, del pati al parquet” , la Sala el Nexe-Espai de Cultura acollirà una exposició que realitza un recorregut per la història del bàsquet a Catalunya a través dels diferents fets històrics esdevinguts durant aquests últims cent anys.
L’exposició està plantejada com un recorregut a partir de plafons explicatius i fotografies que faciliten i complementen els textos escrits, amb l'objectiu de fer més entenedors els continguts. El visitant també podrà veure diferents elements relacionats amb el món del bàsquet com pilotes, samarretes, reglaments, documents, carnets, cartells,...
En el muntatge de l’exposició s’ha dedicat un espai especial al paper de la dona en el món del bàsquet i un altre dedicat al mini-bàsquet.
Des de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages es vol agrair la cessió de material per part de persones a títol individual i a l’ASFE i l’escola Paidos, per haver aportat material relacionat amb el bàsquet a Sant Fruitós de Bages.
L’exposició es podrà veure del 13 de setembre al 14 d’octubre al Nexe-Espai de Cultura. La inauguració oficial tindrà lloc el dimecres 13 de desembre a 2/4 de 9 del vespre.

Arxius Adjunts