Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jornada de seguretat viària Conductàlia arriba per primera vegada a Sant Fruitós de Bages

• Tindrà lloc el divendres 15 de novembre, al Pavelló Esportiu • La jornada, organitzada pel Montepio, compta amb la col·laboració de cossos de seguretat i d’emergències, professionals mèdics, víctimes d’accidents de trànsit i Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Amb l’objectiu de conscienciar envers la seguretat viària a tot el territori, el Montepio porta Conductàlia per primera vegada a Sant Fruitós de Bages. Aquesta jornada de seguretat viària adreçada a joves que estan en edat de començar a conduir, ja s’ha celebrat anteriorment amb gran èxit a Manresa i Berga.

Uns 350 alumnes de cinc instituts de Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Cardona, participaran en aquesta primera edició del Conductàlia Sant Fruitós de Bages, que se centrarà en les distraccions en mobilitat. La jornada està organitzada pel Montepio amb la col·laboració de diferents professionals d’emergències i seguretat. L’objectiu és sensibilitzar els joves sobre la importància de les actituds que prenen com a conductors o com a vianants i conscienciar, a través de breus ponències i experiències personals, de les greus conseqüències que pot tenir qualsevol distracció.

L’acte, que començarà a 2/4 d’11 del matí al Pavelló d’Esports Municipal, s’iniciarà amb una escena teatralitzada sobre un accident de trànsit, a càrrec de la Companyia Nocturna, i la inauguració a càrrec de Llorenç Juanola, president del Montepio, i Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages.

Ponències breus i testimonis en primera persona

En el torn de ponències breus, intervindran representants del Servei Català de Trànsit, Policia Local de Sant Fruitós de Bages, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Sistema d’Emergències Mèdiques.

El tram final de les ponències serà per als testimonis més punyents: històries en primera persona explicades per víctimes d’accident de trànsit que han rebut tractament a l’Institut Guttman i de l’Associació Stop Accidentes. També hi participarà Núria Roca, una jove berguedana que en el seu moment va participar al Conductàlia com a assistent i que, posteriorment, va patir un accident. La cloenda serà a 3/4 de 12 del migdia.

 Suma de complicitats

Conductàlia es caracteritza per la suma de complicitats entre Montepio i cossos de seguretat i emergències, professionals mèdics i associacions de víctimes d’accidents de trànsit, així com dels ajuntaments, amb l’objectiu comú de reduir els índexs de sinistralitat i conscienciar els joves dels perills viaris, com a conductors, com a vianants  i com acompanyants.