Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La periodista solsonina Anna Montraveta, guanyadora de la primera edició del Premi Lluís Espinal de periodisme social i denúncia

El premi juvenil ha estat per un treball fotoperiodístic de quatre alumnes de l'escola Paidos.

El treball "Kadınlar vardır: quatre cròniques sobre la vida de les dones d'Istanbul" escrit per Anna Montraveta Riu, i publicat el 26 d'octubre de 2021 en el mitjà de comunicació digital Nationalia, que denuncia la situació de la dona a Istanbul des de la mirada dels joves del país, de la periodista solsonina Anna Montraveta, ha estat el guanyador de la primera edició del premi Lluís Espinal de periodisme social i denúncia organitzat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Durant la recepció del guardó Montraveta ha destacat la importància de celebrar certàmens de denúncia social per poder oferir un periodisme independent i amb mirada crítica.

En la categoria juvenil, on podien participar alumnes de 3r i 4t d'ESO, el guardó ha estat per "L'immigrant" un treball fotoperiodístic sobre la immigració il·legal, realitzat conjuntament per Mia Falcó, Jan Vila, Antoni Serra i Oriol Fente, alumnes de l'Escola Paidos.

L'acte d'entrega dels guardons, celebrat aquest divendres 4 de febrer, ha comptat amb la presència de la Cònsol de Bolívia, Maya Nemtala i el Cònsol General de Bolívia a Barcelona, Martín Bazurco qui han destacat que l'empremta que va deixar Lluís Espinal a Bolívia encara continua molt viva i que, presenciar aquests premis a la seva població natal és una autèntica satisfacció, dignificació i reconeixement als ideals que promulgava.

L’acte ha començat amb la projecció d’un audiovisual sobre la vida del Lluís Espinal amb la cançó que Álvaro Adel Flores, cantautor bolivià, va dedicar a Lluís Espinal l’any 2005. A continuació, el director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, ha ofert una conferència als assistents sobre la veritat en l'actual societat de la informació. L’acte ha finalitzat amb la versió que l’any 2020 va crear la coral de Sant Fruitós de la cançó de Flores.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la comissió Lluís Espinal han impulsat aquesta primera edició d'aquests guardons per tal de potenciar el sentit crític del periodisme i la defensa dels valors socials i de denúncia de situacions de vulneració de drets fonamentals. La previsió és que aquests premis es convoquin de forma bianual per la seva consolidació.