Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Sant Fruitós de Bages realitza una campanya per tal de controlar el consum d’alcohol i drogues al volant

La campanya s’ha realitzat del 10 al 16 de febrer en diferents punts del municipi

La Policia Local de Sant Fruitós de Bages, amb coordinació amb el Servei Català de Trànsit, ha realitzat una campanya per tal de controlar la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents al municipi.

Recordem que un 70% dels accidents de trànsit amb víctimes tenen lloc en l’àmbit urbà i que els controls preventius d’alcoholèmia esdevenen una de les eines més eficients per evitar la circulació per a la xarxa viària de conductors amb risc potencial de tenir un accident.

Segons dades de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, l’any 2019 la presència d’algun tipus de substància toxicològica entre les víctimes mortals conductores es situa per sota del 30%, essent un 20.5% alcohol i un 13,7% psicofàrmacs i drogues. Tot i això, continua sent una dada molt elevada per la qual cosa és important incidir en el control d’aquestes conductes de risc en la mesura que posen en perill la seguretat viària.