Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La previsió d'activació del Pla Alfa posposa l'execució dels treballs de la franja perimetral a Les Brucardes, al mes de setembre

Els treballs de delimitació i neteja de la franja perimetral a la urbanització de Les Brucardes es realitzaran a partir del proper mes de setembre.

La previsió que apunta que el Departament d'interior activi el Pla Alfa durant les pròximes setmanes, impedeix que es puguin dur a terme les tasques de neteja i desbrossada necessàries, ja que l'ús de la maquinària per a la realització d'aquests treballs, posaria en risc la zona i podria ser contraproduent i acabar generant un incendi.

Aquesta passada setmana, l'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, i la tècnica municipal, han fet una visita a la zona amb l'empresa d'enginyeria i l'empresa que ha d'executar els treballs per tal de fer-ne una valoració.

Finalment, s'han emplaçat al pròxim mes de setembre per estudiar de nou els condicionants externs i valorar si es poden executar els treballs.

La franja perimetral es tracta de la delimitació d'una zona lliure de vegetació, de com a mínim 25 metres d'amplada, que en cas d'originar-se un incendi forestal pot permetre reduir la seva intensitat i facilitar les tasques als serveis d'extinció.