Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera “Jornada Comerç i Empresa” de Sant Fruitós de Bages ha estat un èxit, en un acte renovat que ha combinat el reconeixement als comerços i empreses del municipi amb propostes de xerrades, tallers i treball en xarxa.

Un centenar d’autònoms, empreses i emprenedors han pres part en la jornada.

Sant Fruitós de Bages ha celebrat aquest dimecres la primera edició de la “Jornada Comerç i Empresa”, un acte pensat per als comerços, empreses i emprenedors del municipi per tal d'oferir-los un espai on trobar-se, fer xarxa, conèixer noves eines i aplicatius i reconèixer la seva trajectòria.

Un centenar de persones han participat en aquesta jornada enfocada en impulsar la transformació digital.

El contingut de la jornada va incloure tres blocs diferenciats:

  • El primer dirigit al comerç, on els assistents han pogut prendre part en una xerrada de com intervé la transformació digital al comerç, casos d’éxit aplicats a comerç, un col.loqui i un taller sobre com aprofitar el chatGPT al nostre comerç.
  • El segon enfocat a les empreses, on els assistents han pogut escoltar casos d’èxit d’empreses del Bages, participar d’un col.loqui i disposar d’una espai per connectar amb diferents proveïdors de tecnologia.
  • Per últim, la xerrada sobre intel·ligència artificial "La IA en el dia a dia de les empreses: usos i aplicacions que transformen" a càrrec de l'expert en la indústria 4.0, Oriol Rius, va obrir l’acte d’entrega de reconeixements.

La clausura de l’acte mantingué l’essència de la tradicional nit empresarial amb el reconeixement a la trajectòria de les empreses i comerços del municipi. El guardó a l'empresa centenària ha estat per a Supermercats Llobet. La Cooperativa Alimentària Distribuïdora, pels seus 75 anys d'implantació. SAFICA S.A. pel mig segle de vida, i finalment Airtifical Intelligent Robots, Boscnet Jardiners i Roch del Bages, pels seus 25 anys.

Al finalitzar l'acte el gimnàs Elena Vers va fer entrega d’un xec valorat en 2.000 € a la ADF Pla de Bages. Aquest acte solidari és fruit de la recaptació que va fer el gimnàs durant la festa del seu 9è aniversari, per tal que l’agrupació pugui finançar la compra d’un camió, una petició que es va realitzar durant la nit empresarial de l’any passat i a la qual el gimnàs santfruitosenc s’hi va voler sumar.

La jornada ha estat possible gràcies a la col·laboració de Secartys, una associació empresarial centrada en la transformació digital i la sostenibilitat i al projecte Acelera Pyme per entorns rurals, que treballa per acompanyar als comerços i les empreses del municipi cap a la transformació digital.

Aquesta primera “Jornada Comerç i Empresa” neix de la reformulació de la tradicional nit empresarial, que se celebrava anualment al municipi, amb l'objectiu de donar un valor afegit a la trobada oferint als i les assistents xerrades i actes divulgatius que puguin aplicar i afavorir als seus negocis.

I és el tret de sortida per seguir treballant durant el 2024 amb temes de transformació digital, comptant ja amb una propera programació d’activitat enfocada a Ciberseguretat.