Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La rehabilitació del Cobert de la Màquina de Batre s'endú un guardó en els premis Bonaplata 2017

El prestigiosos premis que atorga l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, han concedit el Premi de Rehabilitació en la Categoria de Béns Immobles per la rehabilitació del Cobert de la Màquina de Batre.

La 25èna edició dels premis Bonaplata, que tenen com a voluntat recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya i que s’han celebrat aquest dimecres al vespre, han distingit amb el Premi a la Rehabilitació el treball que s’ha realitzat en el Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages.

El jurat ha decidit per unanimitat premiar aquesta rehabilitació pel treball realitzat per tal de preservar aquest edifici tan singular del patrimoni agrícola. En l’entrega del guardó s’ha elogiat la voluntat del municipi de mantenir dempeus aquest edifici, destacant que sempre s’ha considerat un element representatiu de la seva tradició agrícola i una icona del poble amb un indubtable valor històric i arquitectònic.

El jurat ha destacat que la restauració ha estat respectuosa amb la forma, l’ ús i tractament dels materials, i que ha permès que aquest espai torni a presentar un excel·lent i renovat aspecte, amb nous usos per exposicions, mercats, espectacles... sense perdre la pàtina que el temps ha afegit a aquesta mostra d’arquitectura dels anys 50 i que segueix conservant valors de plena modernitat com són la seva funcionalitat, simplicitat i elegància.

El premi va ser recollit per l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés i la coordinadora del projecte i directora de l’obra, Olga Correa a la seu del C.E.I.C on es va celebrar l’acte.

Imatges relacionades