Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La santfruitosenca Alba Moreno participa en l’spot de la Marató d’enguany dedicada a les malalties minoritàries

La santfruitosenca Alba Moreno és una de les cares visibles que es poden veure en l’anunci televisiu de la Marató que es celebrarà aquest proper 15 de desembre i que enguany es dedica a les Malalties Minoritàries.

L’Alba pateix la malaltia degenerativa de LAM (linfangioleiomiomatosis), una patologia pulmonar que afecta a unes 200 dones arreu de l’Estat Espanyol i que a banda dels dolors que li produeix li ha fet perdre el 50% de la seva capacitat pulmonar.

Moreno va ser diagnosticada als 24 anys tot i que des dels 19 ja patia dolors en la zona del tòrax. Actualment està en un tractament experimental a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

A Sant Fruitós de Bages s’estan organitzant diferents activitats per tal de recaptar fons per aquesta edició de la marató.

El mateix diumenge 15 de desembre es podran adquirir productes de proximitat, en el marc de la Fira de Santa Llúcia, els beneficis dels quals aniran íntegrament a la causa, l’AEE Paidos recaptarà 1€ per cada infant de l’escola que participa en el Cros Escolar que es celebra aquest mateix diumenge, i s’estan ultimant els detalls d’altres propostes per aquesta mateixa jornada.

Pel dia 22 de desembre, com ja és tradició, el gimnàs V2O celebrarà el seu festival de nadal amb les entrades a 2€ que aniran íntegrament per la Marató i el passat dia 1 la Residència d’avis va celebrar una xocolatada popular també per recaptar fons.

Actualment hi ha registrades més de 7000 malalties minoritàries i enguany la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio destinarà tots els beneficis que s’obtinguin a la investigació per tal d’avançar en aquests camps.