Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tradicional Festa de l'Arròs de Sant Fruitós tindrà lloc el 15 de febrer

Arriba la tradicional Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages, un dels actes amb més poder de convocatòria del municipi. La celebració tindrà lloc el proper diumenge 15 de febrer a partir de les 9 del matí i s’allargarà fins a les 3 de la tarda.

Al llarg de tot el matí se celebraran diverses activitats com la botifarrada popular, la trobada de puntaires, la fira d’artesans, les passejades a cavall i poni, la trobada de colles geganteres, que enguany arriba a la seva 17a edició amb la presència de deu colles, i l’audició de sardanes, entre d’altres.

A banda, també tindran lloc el concurs d’arrossos, que enguany serà potenciat, el concurs de pintura ràpida i el de fotografia. En el transcurs de l’acte també hi haurà la mostra d’entitats a la qual s’han afegit alguns comerços adherits a l’associació Sant Fruitós comerç actiu i que ompliran la Plaça Alfred Figueras. Com és habitual, també s’ha programat la cercavila d’autoritats.

Com a novetat d’aquest anys serà l’edició de l’Auca de la Festa de l’Arròs que ha editat l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i que ha estat escrita per Joan Vilamala i dibuixada per Galdric Sala. Una altra de les novetats serà l’actuació de la companyia Spectia que durant el matí farà una animació de passa carrers recuperant passatges dels orígens de la festa que es feia recapte de queviures amb un carro per cuinar l’arròs. Més cap al migdia, també s’oferirà un taller de circ pels infants.

Tiquets per l’arròs al Nexe Espai de Cultura
Els tiquets per menjar arròs que es donen gratuïtament al públic, es repartiran a partir de les 10 del matí del mateix diumenge a la carpa que s’instal•larà davant del Nexe Espai de Cultura, i que serà el punt d’informació de totes les activitats que tinguin lloc al llarg de la jornada. Com que el nombre de tiquets és limitat, es recomana fer cua una estona abans de l’hora prevista.

Record dels passatges de la Festa
Enguany, dins del programa de mà de la Festa de l’Arròs també es recordarà un dels passatges històrics d’aquesta festivitat, la creació de la Colla de Cuiners de l’Arròs, un col•lectiu que es va crear l’any 1984 i que ha permès augmentar en gran mesura la quantitat d’arròs que es cuina, passant de les 600 racions a les actuals 3.000. Per altra banda, enguany es mantindrà la novetat introduïda l’any passat, amb un segon homenatge, en aquest cas a les parelles que servien l’arròs de Sant Fruitós. En aquest segon homenatge a les parelles de l’arròs, els homenatjats seran Floris Carrera i Mª Angels Singla, que van servir l’arròs l’any 1958 i 1959.

Concurs de Fotografia amb novetats

Enguany, a més del tradicional concurs de pintura ràpida, la Festa de l’Arròs recupera també el concurs de fotografia, que va celebrar la seva darrera edició l’any 2013. En aquest concurs de fotografia, a més de la categoria general, enguany hi haurà també una categoria especial xarxes socials, on els participants penjaran les seves fotografies directament al Facebook de l’Àrea de Cultura, i on es triaran els guanyadors per votació popular.

Les bases de tots els premis i concursos ja es poden consultar al web de l’ajuntament www.santfruitos.cat i també al Facebook de l’Àrea de Cultura http://www.facebook.com/AreaCulturaSantFruitosBages