Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament adequa la finca de Can Figueras per tal d'obrir-la a la ciutadania

La intervenció permetrà ampliar la zona de lleure i oci del parc del Bosquet.

La finca Can Figueras, ubicada a l'avinguda Sant Joan dins l'àmbit del parc del Bosquet, s'adequarà per tal de convertir-la en un nou espai verd i de lleure pels veïns i veïnes.

El projecte d'adequació d'aquest espai consistirà en el condicionament de la zona exterior de la casa per tal de fer-la accessible al públic i dotar-la de les condicions de seguretat necessàries.

En aquesta fase del projecte, que no inclou les obres de reforma de l’habitatge, es tancarà el perímetre de la finca que limita amb altres parcel·les privades amb tanques divisòries, es condicionaran els accessos i es faran treballs de jardineria i d'instal·lació de nou enllumenat públic.

En aquesta actuació es farà en primer terme la retirada de tots aquells elements obsolets com poden ser antics gronxadors, mobiliari, materials apilats... per tal de deixar la zona lliure. Posteriorment, es realitzaran treballs d'adequació del terreny amb la poda i esporga de la vegetació existent i es recuperarà un recorregut de vianants existent amb l'excavació d'una escala semisoterrada. Alhora s'hi executaran actuacions de protecció i control d'accés a la casa.

En el marc d'aquesta fase del projecte, també veurà la llum la proposta guanyadora del pressupost participatiu 2021 d’instal·lació d'un jardí de papallones. Aquest espai verd s'ubicarà a la zona nord del recinte on es plantaran herbes aromàtiques, s'hi instal·larà el reg corresponent i un punt de llum, i es limitarà l'espai per a la seva protecció.

Aquest projecte d'adequació s'ha adjudicat per un import de 53.724 € i és previst que els treballs s'iniciïn el pròxim mes de maig i s'executin en un període de 2 mesos.

La finca Can Figueras va ser comprada per l'Ajuntament l'any 2019 a la família de l'il·lustre santfruitosenc Alfred Figueras. La totalitat de la finca té una superfície de 10.441 m2 i un habitatge de dues plantes. En la compravenda, l'Ajuntament també va adquirir el mobiliari i alguns dels quadres del pintor que encara eren a la casa.

La casa es va construir als anys trenta i hi ha indicis que apunten que els plànols s'haurien projectat al despatx que tenia a la ciutat d'Alger el reconegut arquitecte Le Corbusier, amb qui Figueras hi tenia una estreta relació.