Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament adquireix un nou vehicle híbrid reafirmant la seva aposta per la mobilitat sostenible

D'esquerra a dreta: Toni Masana, gerent de Eix Motor Catalunya, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages i Xavier Racero regidor de medi ambient
D'esquerra a dreta: Toni Masana, gerent de Eix Motor Catalunya, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages i Xavier Racero regidor de medi ambient

Aquest vehicle, que combina l’energia elèctrica amb la de combustió amb motor gasolina, està destinat als desplaçaments de representació i substitueix a un vehicle amb motor dièsel de 13 anys d’antiguitat.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha adquirit un nou vehicle sostenible per a la flota municipal. En aquest cas el consistori ha optat per l’adquisició d’un vehicle híbrid (elèctric endollable + gasolina) que permetrà poder realitzar trajectes llargs on les bateries elèctriques de forma única no podrien ser suficients sense una aturada per a carregar.

Fins al moment, es disposava d’un Peugeot matriculat l’any 2005 que no compleix les noves restriccions mediambientals que s’han imposat a l’àrea metropolitana de Barcelona, fet pel qual s’ha apostat per a realitzar la substitució del vehicle.

El nou cotxe es tracta del model Optima de la marca KIA. El vehicle s’ha comprat per un import de 35.993€.

Recordem que l’Ajuntament ja disposa de 2 cotxes, 6 furgonetes i 3 bicicletes que funcionen al 100% amb energia elèctrica. A banda, el municipi també compte amb dos punts dobles gratuïts de recàrrega semi-ràpida de vehicles elèctrics, una ubicada a la carretera de Vic (a l’alçada del cobert de la Màquina de Batre) i l’altre l’Avinguda Bertrand i Serra (cantonada amb el Carrer de Jaume Balmes).

Aquesta compra, reafirma l’aposta i la voluntat del consistori a contribuir en la cura del medi ambient i fer un nou pas endavant cap a un municipi més sostenible.