Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aplica per primera vegada el recàrrec del 50% de l'IBI als immobles desocupats

El consistori ha registrat 21 habitatges, tots ells propietat de grans tenidors.

Els propietaris de 21 immobles de Sant Fruitós de Bages hauran de pagar aquest 2022 un recàrrec del 50% de l'IBI per no tenir aquests habitatges en règim de lloguer.

L'Ajuntament, en les ordenances fiscals del 2022, va aplicar una modificació en l'Impost de Béns Immobles per tal de penalitzar aquells propietaris que tenien pisos buits amb caràcter permanent i així fer un pas endavant per reactivar el mercat de l'habitatge de lloguer i afavorir el compliment de la llei del dret a l'habitatge.

Durant aquest exercici s'han analitzat tots els immobles desocupats del municipi per determinar quins d'ells ho eren de forma permanent. S'ha tingut en compte que fes més de dos anys que no hi viu ningú, que no hi hagi ningú empadronat, i que no s'hagin registrat consums d'aigua significatius en els darrers dos anys.

En total s'han detectat 21 pisos que ja consten al registre d'habitatges buits i d'habitatges ocupats sense títol habilitant (RHBO) de l'Agència Catalana d'Habitatge, i tots ells estan en mans de 5 grans tenidors com bancs o societats immobiliàries.

L'Ajuntament ja ha posat en mans de l'Organisme de Gestió Tributària aquestes dades per tal que aquests fons voltor hagin d'efectuar el pagament amb recàrrec pel fet de no facilitar aquests immobles en règim de compra o lloguer.

Les ordenances fiscals pel proper exercici 2023 mantenen aquest recàrrec en el tribut de l'IBI amb la voluntat de seguir en la línia de facilitar els veïns i veïnes el dret a l'habitatge.