Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages aprova una declaració institucional per lluitar contra el frau

El ple municipal d'aquest mes de febrer ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, una declaració institucional per la lluita contra el frau en la institució.

Amb aquesta declaració es vol reforçar la política antifrau en les funcions de l'administració i manifestar el compromís del consistori amb el compliment de les normes jurídiques, ètiques i morals i la seva adhesió als principis d'integritat, objectivitat i honestedat.

L'aprovació d'aquesta declaració suposa un rebuig a qualsevol mena d'activitat fraudulenta i facilita la seva prevenció i detecció amb l'establiment de diferents mecanismes.

En definitiva l'Ajuntament, amb l'aprovació d'aquesta declaració, adopta una política de tolerància zero amb el frau, establint un sistema de control intern dissenyat per prevenir i detectar qualsevol actuació fraudulenta i, si escau, esmenar les seves conseqüències, adoptant per a això els principis d'integritat, imparcialitat i honestedat en l'exercici de les seves funcions.

L’Ajuntament ha habilitat un canal directe a la web municipal per tal que es puguin denunciar aquelles irregularitats o sospites de frau que puguin detectar-se dins la institució, en col·laboració amb el Servei Nacional de Coordinació Antifrau.

L'aprovació d'aquest pla antifrau permetrà realitzar la tramitació dels fons Next Generation de la Unió Europea que és previst que arribin al municipi.