Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages denuncia la judicialització de la gestió pública de l'aigua

El consistori ha rebut al·legacions de l'empresa AGBAR per l’establiment del servei de l’aigua amb Aigües de Manresa.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, juntament amb 16 consistoris més de la comarca, han denunciat conjuntament aquest dimarts, la judicialització de la gestió pública de l'aigua.

Des dels municipis afectats es denuncia l'ofensiva tant d'AGBAR  com de la Cámara de Concesionarios de Infraestructuras, Equipamientos y Servicios Públicos (CCIES) en contra del servei d'abastament d'aigua públic.

Des de finals de novembre de 2021, tant AGBAR com la CCIES han enviat requeriments a tots els Ajuntaments i Administracions locals de l'àmbit d'Aigües de Manresa peticionant l'accés als expedients de constitució de mitjà propi i posterior encàrrec de gestió a Aigües de Manresa per al servei d'aigua. Des dels consistoris es denuncia que aquesta pràctica té per objectiu neutralitzar la creixent tendència a optar per models de gestió pública, que persegueixen la salvaguarda de la governança pública de l'aigua, així com una major eficiència i transparència.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va aprovar per ple, el passat mes d'octubre, la gestió directa de l'aigua potable i de sanejament en baixa i mitjà propi amb Aigües de Manresa i posteriorment ha rebut al·legacions per part de l'empresa AGBAR posant en qüestió la potestat autoorganitzativa del consistori. La previsió de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages és resoldre aquesta qüestió en el ple del mes de març