Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages destinarà 720.000 € a reactivar l'economia del municipi

Les mesures del Pla de Reactivació del municipi inclouen ajuts universals per tota la ciutadania, pel comerç local, pels autònoms, pels treballadors aturats, pels ERTEs i n'augmenta la partida econòmica destinada a ajuts socials.

Una de les principals mesures d'aquest pla, i que beneficiarà a totes les famílies del municipi, és la implementació d'un ajut universal en forma de vals de compra per ser utilitzats en el comerç local al qual es destinaran uns 230.000 €. Cada família disposarà d’un val de 60 € per consumir al comerç del municipi, un ajut que es calcula que rebran més de 3.500 unitats familiars. Aquesta mesura, a banda de suposar un ajut econòmic per a totes les famílies, suposarà un benefici important pel comerç de Sant Fruitós de Bages. És previst que aquesta mesura s'implanti durant el mes de juny.

Pel que fa als treballadors del municipi afectats per un ERTE, o que es trobin a l'atur posteriorment al 13 de març, i pels autònoms que no hagin pogut desenvolupar la seva activitat professional, s'ha creat una partida específica on es destinaran 390.000 €. En aquest sentit es tracta d’uns ajuts individualitzats entre els 200 € i 500 €, i es calcula que al municipi unes 1.950 persones podrien ser beneficiàries d'aquest ajut. És previst que aquestes mesures es puguin fer efectives durant el mes de maig.

Pel que fa a les ajudes socials al municipi, el pla inclou l'increment de la partida existent destinada a ajudes socials directes a les famílies amb un increment de 100.000 € més La intenció és fer efectius aquests ajuts durant aquest mes d'abril, ja que es consideren els ajuts prioritaris davant la situació actual de vulnerabilitat ja d'algunes famílies del municipi.