Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages digitalitza les actes de Ple des del 1861

L’Arxiu Municipal de Sant Fruitós de Bages ha començat a digitalitzar les actes de Ple de l’Ajuntament del període que va del 1861 fins al 2013 per tal d’assegurar la seva conservació.

Aquest projecte, aquest està inclòs dins del programa de digitalització de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu preservar les actes del ple, que són les resolucions més importants que es formalitzen en un govern municipal. La seva digitalització és un important avanç per assegurar-ne la preservació i conservació per tal de salvaguardar la seva integritat física així com la ràpida recuperació del contingut digital que ha estat indexat prèviament.

A Sant Fruitós en total es digitalitzaran 33 lligalls manuscrits i 41 llibres mecanografiats amb un total de 11.637 cares.

Els treballs de digitalització de les actes del ple es realitzen seguint unes directrius i mecanismes que asseguren la conservació dels documents a digitalitzar i la seva seguretat, per aquesta raó la fase de captura es realitza dins de les instal·lacions municipals, traslladant la maquinaria necessària per realitzar aquesta tasca.

Posteriorment es realitzarà la fase de tractament i indexació d’imatges, que inclou retocs, processos de millora, indexació i producció dels diferents productes i fitxers de consulta.

Imatges relacionades