Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages dona suport a la petició per concedir la Creu de Sant Jordi al sanfruitosenc Joan Descals i Esquius

Descals, qui tenia estudi al municipi, va ser un dels impulsors de la Biblioteca del Poble.

El Ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat, per unanimitat, l'adhesió a la petició de suport per tal que es concedeixi la Creu Sant Jordi al sanfruitosenc Joan Descals i Esquius.

Un grup de companys, alumnes i amics de Joan Descals i Esquius han impulsat aquesta petició per tal d'agrair la seva tasca valenta, incansable i altruista en favor de la cultura i el país, i també per la seva obra artística i la seva contribució cultural, política i social.

Joan Descals i Esquius va néixer a Sant Fruitós de Bages el 25 de gener de 1933 i ha destacat al llarg de la seva vida com a artista multidisciplinari i com a polític.

A Sant Fruitós de Bages Joan Descals tenia el seu estudi a la carretera de Vic, un espai que es va convertir en un punt de trobada pels joves, pels artistes i pels intel·lectuals de l’època. Va ser un dels impulsors de l'obertura de la Biblioteca del Poble, on actualment hi ha els estudis de Ràdio Sant Fruitós, espai on, a banda del foment de la lectura, s'organitzaren múltiples propostes culturals.

Als anys seixanta va obrir l'Acadèmia Central, que posteriorment va ser l'Acadèmia Sant Benet, un espai de suport als estudis reglats i a l'ensenyament del català i on també s'instituí una escola de pares, unes iniciatives que van impulsar la millora pedagògica dels veïns i veïnes.