Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages es reuneix amb els treballadors i la direcció de Dayco després de l'anunci de tancament de la fàbrica

El tancament afecta 71 treballadors de la factoria de Torroella de Baix.

L'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán, el regidor de Promoció Econòmica Felip Echarri, i el regidor d’Hisenda, David Uró, s'han reunit aquesta setmana amb representants dels treballadors de l'empresa Dayco, i amb la direcció de la multinacional.

Des de l’Ajuntament es treballarà en primer lloc per intentar evitar el tancament de la factoria de Torroella de Baix i, en cas que finalment l’anunciat tancament es realitzi, per col·laborar en la recol·locació dels treballadors acomiadats. L’Ajuntament s’ha posat en total disposició de treballadors i empresa per donar resposta i possibles solucions al tancament.

La multinacional va anunciar el passat dilluns el tancament progressiu de la planta que culminarà el febrer del 2022. L'empresa al·lega les pèrdues econòmiques que ha patit els darrers anys, així com el mal moment que viu el sector de l'automoció, com a motius clau de l'anunci de tancament.

La multinacional nord-americana Dayco va ubicar la seva seu a Sant Fruitós de Bages, a Torroella de Baix, l'any 1967, en la llavors empresa Cremsa. La planta de Torroella de Baix es dedica a la fabricació de politges de transmissió.