Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages impulsa una campanya d'apadrinament d'arbres per a recuperar els boscos de les Brucardes afectats per l'incendi

Particulars i empreses poden apadrinar un exemplar fins al 15 de setembre.

Amb l'objectiu de retornar la vida a les zones de la urbanització de les Brucardes afectades per l'incendi del juliol de 2022, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha engegat una campanya de reforestació on es vol implicar a la societat de forma activa a través de l'apadrinament d'arbres.

Aquesta acció de reforestació es realitzarà en espais públics de la urbanització, principalment en illes interiors o en el perímetre de la franja cremada, i es plantaran com a mínim un centenar de roures i alzines, espècies autòctones de la zona. Els exemplars seran d'una mida d'entre 60 i 80 cm, una grandària suficient perquè s'adaptin a l'entorn i l'acció també inclourà un any de reg per aquestes espècies.

Per tal que tota la ciutadania pugui ser-ne partícip, des del consistori s'han establert dues modalitats de col·laboració, l'apadrinament i l'opció Fila 0.

L'apadrinament consisteix a fer una aportació de 50 € per a poder replantar un d'aquests arbres. Els padrins i padrines seran els encarregats de plantar l'arbre en una jornada popular.

Pel que fa a la segona opció, la Fila 0, va dirigida principalment a empreses o col·lectius que vulguin fer una aportació d'un import superior als 50 € per a contribuir en aquesta causa.

A partir d'aquest divendres 31 de maig, i fins al diumenge 15 de setembre, les empreses i particulars que vulguin participar en aquesta iniciativa poden fer la seva aportació omplint la documentació que trobaran AQUÍ

El dissabte 19 d'octubre es realitzarà una jornada popular de plantada d'aquests exemplars, on hi podran prendre part tots els participants en la iniciativa qui podran plantar l'arbre que han apadrinat.
Durant la matinal també es col·locarà una inscripció en un indret de la urbanització per recordar la seva col·laboració en aquest projecte.

Arxius Adjunts