Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages repartirà 25 compostadors a famílies amb jardí o hort

L’objectiu de la campanya és la implantació del compostatge comunitari. El 21 de març a les 10.00 hores es farà una sessió informativa a la Biblioteca

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages posarà en marxa aquest mes de març una campanya adreçada als veïns que desitgin gestionar a casa la matèria orgànica que generen i convertir-la en compost, un adob natural per a les plantes. Per aquest motiu, el dissabte 21 de març, a les 10 del matí, es farà una sessió informativa i oberta a tothom a la Biblioteca Municipal on s’explicarà el funcionament del procés de compostatge i les tasques de manteniment que s’hi han de realitzar. En acabar, es farà una mostra d’eines i materials que es poden fer servir per compostar i es lliuraran els compostadors.


La implantació del compostatge individual permet reciclar, al mateix lloc on es generen, les restes orgàniques de la cuina (triadures de fruita i verdura, restes de carn i peix, tovallons de paper, closques, marro de cafè, ...) i el jardí (principalment fulles seques i serradures i triturat vegetal). D’aquesta manera es redueix la quantitat de residus fermentables que es transporta a les plantes de tractament.
Totes aquelles famílies que desitgin disposar d’un compostador individual (de 320 litres i unes dimensions aproximades de 70 x 70 cm de base i 80 cm d’alçada) poden sol·licitar-lo fins el 19 de març escrivint a mediambient@santfruitos.cat o bé trucant al telèfon 646 341 176. Es lliuraran compostadors fins a finals d’existències i per rigorós ordre d’inscripció. En cas que hi hagi més sol·licituds que compostadors, es crearà una llista d’espera.


Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages que ha contractat l’empresa Ambiens perquè s’encarregui de portar a terme la campanya d’implantació i el servei de seguiment i assessorament als compostaries.