Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages retira fibrociment abocat en un terreny a Torroella de Baix

Abocament de fibrociment
Abocament de fibrociment

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va retirar, el passat 20 d’octubre, un abocament il·legal de fibrociment en un camí públic de Torroella de Baix. Durant els treballs de retirada d'aquest material, també es van realitzar tasques de neteja de la zona on també hi havia abocaments il·legals d'altres materials com runa o voluminosos.

Recordem que el fibrociment conté amiant, un producte perjudicial per a la salut de les persones i del medi ambient i per aquest motiu es va contractar per a la seva retirada una empresa especialitzada que prèviament va haver de presentar un pla de treball davant la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit el consistori alerta que l'abocament d'aquest tipus de material és il·legal i també es recorda que deixar runa o voluminosos a la via pública és una actitud incívica i sancionable i que cal fer ús de la deixalleria municipal. Des del Consorci del Bages per a la gestió de Residus s’informa que els particulars poden portar petites quantitats d’amiant a les deixalleries municipals.

A banda, des de l'Agència de Residus de Catalunya s’ha obert una nova convocatòria d’ajuts per a la retirada d’amiant. Aquesta subvenció la pot sol·licitar qualsevol persona propietària d’un edifici afectat i les comunitats de veïns i veïnes.

L’import de l'ajut és del 100% de les factures presentades fins a un import màxim subvencionable, per immoble, de 12.000 € i inclou la retirada i la manipulació, el transport així com la gestió dels residus d'amiant mitjançant les empreses autoritzades.
El tràmit es pot sol·licitar en línia a: http://residus.gencat.cat/ca/consultes_i_tramits_-_nou/tramits/detall/Ajut-amiant-2020?evolutiuTramit=1