Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS FA UN DESPLEGAMENT DE MESURES EXCEPCIONALS ARREL DELS INCENDIS DEL PASSAT MES DE JULIOL

L'AJUNTAMENT VA ENGEGAR UN SEGUIT DE MESURES EXTRAORDINÀRIES L'ENDEMÀ DELS INCENDIS, PER A TOTS ELS VEÏNS I VEÏNES AFECTATS I AFECTADES.

El passat mes de juliol, ens va deixar un mal record, a causa dels grans incendis que hi va haver al Pont de Vilomara, Talamanca, Sant Vicenç de Castellet i Sant Fruitós de Bages. Van cremar un total de 1.746 hectàrees de les quals 214 van ser a Sant Fruitós de Bages, principalment a la urbanització de les Brucardes i a prop de Sant Benet. Quatre cases van patir afectacions parcials en l'estructura i una quinzena van ser afectades per danys no estructurals.

L'Ajuntament va posar en marxa mesures urgents i extraordinàries pels veïns i veïnes de la urbanització de Les Brucardes que van patir desperfectes a les seves cases, perquè poguessin iniciar el més aviat possible les reparacions.

Es va habilitar un telèfon i crear grups de difusió perquè tots els afectats i afectades tinguessin totes les facilitats i informació per a solucionar qualsevol problema o dubte. En tot moment es feia difusió per les xarxes de totes les mesures que s'anaven posant en marxa.

L'Ajuntament va agilitzar els permisos i les llicències, les quals està previst bonificar, per a poder arreglar els danys de les cases. Els tècnics municipals van visitar les cases afectades per a donar-ne el vistiplau i així poder iniciar les obres.
Amb relació a les taxes i impostos (ICIO), va quedar suspès el seu pagament.

Paral·lelament, 10 punts de recollida de fracció vegetal van ser habilitats, per tal que els veïns i veïnes poguessin dipositar-hi les restes. Una trentena de contenidors va ser necessària per a poder fer-se càrrec de tota la resta orgànica. Aquests punts es van anar reubicant segons les necessitats. Es va habilitar també un servei de tala i desbrossada d'arbres especial per a tots i totes els que ho van necessitar.

Va caldre la contractació específica d'una empresa per a recollir tots els objectes voluminosos, que feia la recollida matí i tarda, que els veïns i veïnes dipositaven a les portes de casa seva. Amb l'objectiu de posar totes les facilitats possibles als afectats i afectades.

Al mateix temps també es va contractar un servei especial de neteja per als carrers de les Brucardes.


L'Ajuntament va gestionar amb Aigües de Manresa un servei per la neteja dels embornals de les cases. Actualment, s'està fent un estudi cas per cas, per als afectats i afectades per pal·liar la despesa extra d'aigua derivada dels incendis, per a poder-ne fer la bonificació corresponent.

També es va actuar el més ràpid possible perquè Les Brucardes disposessin de servei de llum i aigua el mateix dilluns al vespre.
Paral·lelament també s'ha contractat un servei per a fer un estudi del terreny del Talús de la Tolega.

S'estan reposant les tanques de fusta malmeses. S'han tallat els arbres de la zona cremada més propera a la urbanització, i la setmana vinent es tallaran els arbres de l'entorn del camí del Llobregat.

L'assessorament i suport amb les assegurances també va ser un dels serveis habilitats per l'Ajuntament, per poder interpretar així, cada cas particularment agilitzant tots els tràmits.

Es va organitzar Protecció Civil per ajudar a netejar les cases i parcel·les afectades.
Des del CAP en tot moment hi va haver servei de suport psicològic per a tots els que ho van necessitar.

Des de l'Ajuntament estem molt agraïts i agraïdes per la pinya que es va fer enfront de la situació.
Vam posar tots els nostres esforços i energies perquè tot s'anés solucionant el més ràpid i planer possible.