Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament impulsa el Premi Lluís Espinal de periodisme social i denúncia

Es distingiran els millors treballs periodístics en categoria professional i juvenil.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha convocat la primera edició del Premi Lluís Espinal de periodisme social i denúncia, que distingirà els millors treballs periodístics amb continguts que defensin els valors socials o de denúncia de situacions de vulneració de drets fonamentals.

Aquests guardons premiaran un treball en la categoria professional i un altre en categoria juvenil, per a alumnes d'ESO, publicats en català en un mitjà de comunicació, o a través d'altres plataformes, durant l'any 2021.

El premi per al millor treball professional està dotat amb un import de 2.000 € i per a la categoria jove està dotat en 500 €.

El jurat qualificador tindrà en compte la qualitat periodística i narrativa dels treballs, l'esforç en la investigació pròpia amb pluralitat i contrast de fons, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l'enfocament original, l'ús d'una terminologia que reflecteixi la realitat incidint en el respecte a la dignitat de les persones i l'impacte social aconseguit amb la divulgació del treball.

El jurat que valorarà les propostes estarà format per professionals del món del periodisme i representants de la comissió Lluís Espinal de Sant Fruitós de Bages.

Les persones o mitjans de comunicació aspirants, podran enviar els seus treballs entre l'1 de desembre de 2021 i el 15 de gener de 2022 a través del correu electrònic sfb.pre.lluisespinal@santfruitos.cat i paral·lelament hauran de fer-lo constar al Registre General d'Entrada de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Poden concórrer al concurs treballs realitzats en tota mena de suports: paper, sonor, visual i multimèdia.

Les persones o  mitjans guanyadors del Premi Lluís Espinal 2021 es donaran a conèixer en un acte públic durant el primer semestre del 2022, a Sant Fruitós de Bages.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la comissió Lluís Espinal han impulsat aquesta primera edició d’aquests guardons per tal de potenciar el sentit crític del periodisme i la defensa dels valors socials i/o de denúncia de situacions de vulneració de drets fonamentals. La previsió és que aquests premis es convoquin de forma bianual per la seva consolidació.

Tota la informació es pot trobar AQUÍ 

Imatges relacionades