Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament dobla el pressupost de les subvencions a les associacions veïnals de fora del nucli per ajudar-les a refer-se dels efectes de la pandèmia

El consistori subvenciona aquestes entitats amb 13.200 €, el doble que l'any 2020.
Local AVV Les Brucardes
Local AVV Les Brucardes

Les associacions de veïns de Les Brucardes, La Rosaleda, Pineda de Bages i Torroella de Baix disposen aquest 2022 d'una subvenció municipal que dobla l'import econòmic respecte l'any 2020, passant dels 6.600 € a 13.200 €.

Les conseqüències de la pandèmia han afectat de forma molt significativa diferents sectors socials i econòmics i un d'ells ha estat el teixit associatiu i social dels barris, unes entitats que es consideren de bàsiques i indispensables per a la cohesió i participació de la ciutadania.

Un cop s'han reprès les activitats després de l'aturada per la Covid, aquestes organitzacions s'ha trobat amb diferents casuístiques que els impedeixen poder oferir els mateixos serveis i activitats als barris. Per una banda, han augmentat els costos de contractació de propostes d'oci i lleure que programen habitualment als diferents barris, i també han hagut de fer front a despeses sobrevingudes com la compra de productes d'alimentació que s'havien fet malbé o altres materials que tampoc poden ser utilitzats degut al llarg període amb què no se n'ha fet ús.

Per altra banda, l'aturada per la pandèmia també ha afectat les estructures d'aquestes entitats, algunes d'elles han hagut de renovar les seves juntes i teixir de nou una xarxa de voluntaris i voluntàries.

Des de l'Ajuntament es considera que aquestes associacions de veïns de fora del nucli, a causa de la seva ubicació, tenen unes necessitats especials i són una eina indispensable al municipi i és per aquest motiu que forma extraordinària l'Associació de veïns de Les Brucardes rebrà 3.200 €, l'AVV de La Rosaleda 3.600 €, a l'AVV de Torroella de Baix se'ls subvencionarà amb 3.200 € i finalment a Pineda de Bages l'import serà de 3.200 €.