Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament executarà treballs de neteja i conservació de la llera del Riu d'Or per tal d'evitar inundacions

Les tasques començaran durant el mes de setembre i consistiran en l'eliminació d'espècies invasores i la plantació de vegetació de ribera.

Amb l'objectiu de millorar la capacitat de desguàs del Riu d'Or, per tal que quan hi ha fortes pluges el polígon de Sant Isidre, la carretera C- 16 i el barri de La Sagrera no pateixin inundacions, l'Ajuntament farà treballs de conservació i manteniment de la llera en aquesta zona.

El creixement d'espècies invasores a la llera i als talussos del riu, principalment de canya americana, obstaculitza sovint el pas de l'aigua, fent que aquesta surti del seu pas habitual i provocant inundacions que poden ser perilloses pel trànsit de vehicles, pels vianants i que també provoquen afectacions a les empreses de la zona i baixos d’habitatges.

Els treballs consistiran, en primer terme, en la retirada de la canya americana, tant amb maquinària pesant com amb treballs manuals, per tal minimitzar la possibilitat que aquesta torni a rebrotar i posteriorment es procedirà a plantar llavors herbàcies autòctones i peus arboris, amb l'objectiu d'evitar l'erosió i millorar el valor paisatgístic de l'espai.

Aquesta actuació, pressupostada amb 92.000 €, s'executarà amb una subvenció per part de l'Agència Catalana de l'Aigua qui n'assumirà 76.000 €.

La previsió és que els treballs s'iniciïn durant la primera setmana del mes de setembre.