Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament fa valdre el patrimoni arquitectònic i natural de Sant Fruitós de Bages amb un cicle anual d’activitats

Les activitats es realitzaran un cop al mes i ha començat aquest dijous descobrint l'Edifici de les Aigües

El ric patrimoni arquitectònic i natural de Sant Fruitós de Bages es pot redescobrir a través d'un cicle anual de propostes que ha impulsat l'Ajuntament amb la voluntat que la ciutadania pugui conèixer més a fons alguns dels espais patrimonials i naturals del municipi.

El calendari anual  de paret que edita el consistori, ha dedicat enguany cadascun dels mesos de l'any a un d'aquests indrets amb història i serà aquest el que es descobrirà cada mes.

Aquest mes de febrer es destaca l'Edifici de les Aigües. Es tracta d'un edifici de principis del segle XX, que es va aixecar amb motiu de l'arribada de l'aigua al poble i que es troba al camí que voreja el riu Llobregat, al peu del turó de Les Brucardes.

La descoberta d’aquest s’ha fet aquest passat dijous 15 de febrer amb una conferència sobre la història de l'arribada de l'aigua al municipi, dirigida als infants, que ha anat acompanyada d'un taller relacionat amb l'ús responsable d'aquest bé, ara mateix tan escàs. L'activitat, emmarcada dins el Consell d'Infants del municipi,  ha anat a càrrec de Jordi Julià, del Col·lectiu de Recerca Històrica del municipi.

El pròxim mes de març la descoberta serà al Jaciment de les Tombes de Sant Genís, el diumenge 10 de març. Consistirà en una caminada fins a aquest jaciment arqueològic que es creu que data de l'alta edat mitjana i que era un punt d'enterrament d'inhumació col·lectiu. Per participar en aquesta sortida cal inscriure's prèviament enviant un correu electrònic a sfb.turisme@santfruitos.cat. La sortida serà a les 9 del matí des de l'aparcament ubicat al barri de La Natura.