Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i l’Agrupació de Defensa Forestal del Pla de Bages seguiran col·laborant en la prevenció d’incendis i conservació del medi natural al municipi

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) del Pla de Bages han signat un conveni de col·laboració per tal que l'entitat dugui a terme diferents actuacions al municipi en matèria de prevenció i extinció d’incendis i altres actuacions de conservació del medi natural i dels boscos del municipi.

En el marc d’aquest conveni s’estableix el compromís de col·laboració per part de l’entitat en l’extinció d’incendis forestals i la prevenció d’aquests, sempre al costat dels professionals de la matèria. Aquesta col·laboració també inclou la participació en campanyes de reforestació dels terrenys afectats, donat el cas, i la divulgació de la necessitat de respectar el bosc, a la vegada de prevenir-lo de possibles incendis.

Per altre banda, el conveni signat també contempla la cooperació de l’ADF Pla de Bages amb el servei de seguretat ciutadana, emergència i protecció civil, per tal de donar suport logístic en cas de nevades, inundacions o altres fenòmens naturals adversos, així com de cerca i localització de persones perdudes en zona forestal.

El conveni, dotat amb una subvenció de 3.500€, ha estat signat pel primer tinent d’alcaldessa, i alcalde accidental, Felip Echarri Gil, i el president de l’ADF Pla de Bages Oriol Tarragó Costa. En la signatura també els ha acompanyat David Ruiz, regidor de Medi ambient del consistori i quart tinent d’alcaldessa.