Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i la Fundació Blanquerna col·laboren en un estudi sobre les relacions entre els problemes auditius i cognitius en la gent gran

A partir dels 75 anys, gairebé un 50% de la població pateix problemes auditius i sovint no se'n fa una detecció precoç, ni un seguiment acurat, el que pot comportar que aquest fet acabi derivant cap a altres problemàtiques cognitives i de relacions socials.

Per tal d'avançar en l'estudi i la detecció en aquest àmbit, el grup de recerca DISQUAVI de la Facultat de Psicologia, Educació i Ciències de l’Esport de la Fundació Blanquerna va iniciar, ara fa dos anys,  un macroestudi a partir d'entrevistes i exploracions a diferents col·lectius d'edat.

Fruit d’un conveni de col·laboració entre la Fundació i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, especialistes en aquest àmbit estan treballant amb diferents persones majors de 65 anys del municipi per avançar en aquesta recerca.

L'estudi consisteix en la realització d'una exploració auditiva i cognitiva per tal de, per una banda, detectar si hi ha dificultats d'audició, i, per l'altra, veure si aquesta mancança condiciona la capacitat de les persones en la seva intel·ligència social: copsar la ironia, ser conscients dels enganys,...

Aquesta recerca s'està duent a terme a diferents poblacions de Catalunya amb diversos col·lectius d’edat, en el cas de Sant Fruitós de Bages s'està treballant amb persones majors de 65 anys.