Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i un grup d'alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac visiten el camp de Mauthausen per commemorar el 79è aniversari del seu alliberament.

Aquest passat cap de setmana una delegació d'alumnes de primer de Batxillerat de l'institut Gerbert d'Aurillac, i representants de l'Ajuntament, han pres part en un viatge al nord-oest d'Àustria, per participar en el 79è l'aniversari de l'alliberament de Mauthausen.

El divendres 3 de maig van visitar l'estació de tren de Mauthausen acompanyats pel president de l'Amical, Juan M.Calvo i la Vicepresidenta i Delegada en el Comitè Internacional de Mauthausen, Concha Díaz.Aquesta visita didàctica va incloure la visita al memorial de la casa d'Anna Pointer, la dona austríaca qui va amagar a casa seva els negatius de les fotos de Francesc Boix i que ser un element essencial en els judicis de Nuremberg per a condemnar diferents jerarques nazis.

El dissabte 4 de maig es va visitar el memorial d'Ebensee, i els seus túnels, on es va fer un homenatge conjunt amb alumnes italians.Posteriorment, el grup va visitar el camp de Gusen, on les regidores Núria Clarella i Firdaous Naeib van fer una ofrena floral davant la placa que va instal·lar l'Ajuntament en homenatge als dos santfruitosencs que van perdre la vida en aquest camp de concentració.

El diumenge 5 de maig, la comitiva va prendre part en la commemoració del 79è aniversari de l'alliberament del camp de Mauthausen, on va morir més d'un miler de presos catalans, la majoria exiliats de la Guerra Civil espanyola.

La delegació catalana, encapçalada per l'ambaixadora del Govern Espanyol, María Aurora Mejía, va fer una ofrena floral davant la placa commemorativa que té la Generalitat al camp de concentració. També va prendre part en l'acte Jordi Font, director del Memorial Democràtic, Juan Manuel Calvo, president d'Amical de Mauthausen i Pau Argemí, president de Triangle Blau.

Aquest viatge està inclòs en un programa d'activitats de l'associació Amical de Mauthausen, que té per objectiu que els joves siguin conscients del que va passar per tal d'evitar que aquests episodis de la Guerra Mundial es puguin repetir.