Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament impulsa actuacions per minimitzar les molèsties que causen els coloms al municipi

La primera de les accions s'està realitzant al Cobert de la Màquina de Batre.

Aquesta setmana l'Ajuntament ha iniciat les primeres d'una sèrie d'actuacions per tal de minimitzar les molèsties que causen els excrements dels coloms al municipi.

Concretament, el primer dels punts on s'està actuant és al Cobert de la Màquina de Batre, un espai públic molt concorregut, ja sigui el dia del mercat municipal, com els caps de setmana on hi ha activitats programades.

Al Cobert s'estan fent proves constructives per tal de tapar els espais entre els pòrtics ceràmics i el tauler de la coberta per evitar que els ocells puguin ubicar-s'hi. Aquesta actuació s'està provant amb un tipus de material que sigui eficaç i que respecti l'estètica d'aquest espai. Un cop vistos els resultats d'aquesta intervenció, es considerarà si es fan els treballs a tota la coberta.

En aquesta mateixa línia la regidora de sanitat, Mònica Cruz, i el regidor de medi ambient, Xavier Racero, ja han mantingut reunions amb l’empresa que realitza el control de coloms al municipi i ja s’està treballant per a determinar quina és la població actual a través de la realització d’un cens exhaustiu d’aquests animals per així poder determinar solucions més efectives, així com la monitorització de com controlar dites poblacions.

Una de les primeres accions que es realitzarà és la instal·lació d’un tercer dispensador automàtic de pinso anticonceptiu en algun punt estratègic del municipi on es detecti una forta presència d’aquesta au, així com també s’estudiarà la ubicació dels altres dos aparells que es troben a les teulades de l’ajuntament i de l’escola de música, per si són en un punt idoni.

Ecològicament els coloms són una espècie perfectament adaptada a les zones urbanes i es caracteritzen per una alta taxa de reproducció per contrarestar l’elevada taxa de mortalitat juvenil. El període d’activitat reproductora s’estén de març a novembre. Es tracta d’una espècie monògama que nidifica en colònies aprofitant cavitats de teulades i façanes. Una sola parella pot arribar a realitzar fins a nou postes l’any, on cada posta consta de dos ous. Les cries neixen als 20 dies i als 5-6 mesos poden assolir capacitat reproductiva.