Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament impulsa un cicle de formacions per a la prevenció dels abusos sexuals en infants dirigits a les famílies, a la comunitat educativa i a l'alumnat de cicle superior

Aquest dilluns la comunitat educativa de les escoles de primària del municipi ha pres part en la primera de les formacions impulsades per l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per tal de prevenir els abusos sexuals en infants.

L'abús sexual infantil és una de les pitjors formes de violència contra els infants i, a més, té una gran incidència avui dia. Segons el Consell d'Europa, entre el 10 i el 20% dels infants pateixen abusos sexuals durant la seva infància.

L'escola és l'espai més important a l'hora de detectar situacions que amenacen el benestar i el desenvolupament dels infants. Per aquest motiu des de l'Ajuntament es vol donar eines tant al professorat, com a l'equip no docent, per a poder prevenir i identificar casos d'abús.

Durant la sessió que s’ha realitzat aquest dilluns, i la que es farà el pròxim 27 de març, els i les participants rebran eines per a la detecció de l’abús infantil, per saber com abordar-ho, per conèixer els protocols a seguir i alhora també se’ls oferiran recursos per a la seva prevenció.

La llar familiar és l'altre espai imprescindible per a la prevenció i detecció en aquest àmbit. Per aquest motiu també s'ha programat un taller dirigit a pares, mares, avis, àvies o tutors, on es donaran eines per a la prevenció i la detecció de l'abús sexual infantil. Aquesta proposta es realitzarà el dijous 23 de març, a les 6 de la tarda al Nexe – Espai de Cultura, i per participar-hi cal inscriure's prèviament AQUÍ

Finalment seran els mateixos nens i nenes, en aquest cas els i les alumnes de 6è de primària de les escoles del municipi, qui també rebran formació en aquest àmbit els dies 28 i 29 de març, als mateixos centres educatius. En aquestes sessions es treballarà amb els nens i les nenes a partir de diferents dinàmiques que simulin situacions quotidianes per tal que detectin on són els límits i aprenguin a identificar situacions abusives i a saber a qui poden demanar ajuda.

La Fundació Vicki Bernadet, que treballa en l'abordatge de l'abús sexual infantil que té lloc en l'àmbit familiar o l'entorn de confiança dels infants i adolescents, és l'entitat encarregada de realitzar aquestes xerrades al municipi.