Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament instal·larà plaques solars fotovoltaiques en 3 edificis municipals

Aquesta instal·lació permetrà que l’edifici consistorial, la biblioteca municipal i el Nexe-Espai de Cultura s’autoabasteixin únicament amb energia solar el què suposarà un gran estalvi econòmic i energètic.

Tres edificis municipals de Sant Fruitós de Bages funcionaran de manera autònoma amb energia solar gràcies a la instal·lació de més de 300 plaques fotovoltaiques que es muntaran a la coberta d’aquests equipaments. Concretament aquesta inversió es realitzarà a l’edifici de l’Ajuntament, a la Biblioteca Municipal i al Nexe- Espai de Cultura.

Aquest tipus d’instal·lacions requereixen un manteniment molt baix i són una solució neta, sostenible i respectuosa amb el medi ambient i que aporta un gran estalvi energètic i econòmic. Segons l’estudi realitzat pels tècnics municipals, es calcula que en 1 any l’estalvi econòmic serà de més de 13.000€ a les factures del consum i a nivell energètic s’emetran 35.400 kg/CO2 menys per l’any a l’atmosfera.

És previst que la instal·lació de les plaques s’iniciï durant el mes de març i la inversió realitzada s’amortitzi en un període mitjà de 10 anys en els tres equipaments.

En aquest mateix sentit, Sant Fruitós de Bages, dins la seva aposta per la sostenibilitat i l’eficiència energètica, vol ser exemple per la ciutadania i el consistori dóna suport al projecte Col·lectiu Solar Bages-Moianès que pretén impulsar una associació lliure de propietaris d'habitatges amb l'objectiu d'abaratir col·lectivament el cost de l'energia solar amb al instal·lació de plaques fotovoltaiques per l’autoconsum.

Aquest col·lectiu realitzarà diverses xerrades informatives als diferents municipis que hi donen suport. Pels santfruitosencs es realitzarà una xerrada conjuntament amb Santpedor, que tindrà lloc el divendres 26 de gener a la capella de Sant Andreu de Santpedor.