Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament modifica l'ordenança que regula la zona blava per tal d'afavorir les compres al comerç local

El canvi en l'ordenança també regula l’ús de les zones de recàrrega de vehicles elèctrics i s’acorda crear una comissió per a regular el preu públic d’aquests espais.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat en el ple d'aquest passat dijous modificar l'ordenança d'estacionament de vehicles a la via pública per tal que es faci un millor ús d'aquests espais i en surti afavorits tant els establiments locals com la ciutadania que en vol fer ús.

Aquesta nova regulació ha de potenciar una major rotació dels vehicles a les zones blaves comercials i alhora ha de dissuadir que es faci ús d'aquests espais amb estacionaments de llarg termini.

La modificació d'aquesta ordenança també regula els espais de Stop&Go comercial, on l'estacionament hi és permès durant només 5 minuts, i els Stop&Go escolars, únicament per fer-ne ús durant els dies lectius a les escoles i utilitzant-los el mínim temps imprescindible per tal que els alumnes puguin accedir al recinte escolar.

L'ordenança també regula per primera vegada l'estacionament a les zones de recàrrega de vehicles elèctrics, establint que només se'n podrà fer ús durant la recàrrega del vehicle i durant un temps màxim de dues hores.

Durant el mes d'octubre agents de la Policia Local van iniciar una campanya informativa a peu de carrer per tal que la ciutadania sigui coneixedora d'aquesta nova regulació que entrarà en vigor a finals d'aquest mes de novembre.

Pel que fa a les sancions, l'ordenança estipula un import de 60 € per aquelles infraccions lleus com són sobrepassar el temps límit d'estacionament permès en aquests espais, no col·locar el rellotge horari en un lloc visible i no fer un estacionament correcte, i amb sancions de 90 € euros per les infraccions greus com són no posar el rellotge, o un paper indicant l'hora d'arribada, o sobrepassar les dues hores d'estacionament en el cas de les zones de recàrrega de vehicles elèctrics.

La modificació inclou que les persones sancionades podran abonar la multa amb un 50% de bonificació si aquesta es paga en el termini màxim de vint dies naturals.

Durant el ple municipal també es va aprovar la creació d’una comissió per treballar en la redacció d’una ordenança que reguli els preus públics del servei de recàrrega de vehicles elèctrics als punts de titularitat municipal.