Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ofereix un nou servei per acompanyar en l'àmbit terapèutic a les famílies amb infants i adolescents

La situació viscuda en el darrer any ha provocat un increment de les necessitats d'acompanyament de moltes famílies.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha impulsat el SATF, el Servei d'Acompanyament Terapèutic a Famílies amb infants i adolescents, per tal de treballar per la millora de les dificultats relacionals, emocionals i educatives que afecten un o més membres, en especial si es tracta d'infants o adolescents.

Des del consistori s'ha volgut oferir aquest nou servei, ja que es considera vital per a la cura de salut emocional de tota la ciutadania i sovint no està a l'abast econòmicament per a moltes famílies. Enguany aquesta iniciativa pren encara més importància arran de les situacions viscudes a causa de la pandèmia com poden ser els períodes de confinament, la gestió del dol o les dificultats de convivència.

De la mà d'una terapeuta familiar, les famílies treballaran solucions viables i pràctiques, segons cada cas, i d'aquesta manera es podrà prevenir o intervenir en els diferents àmbits a tractar.

Les famílies que vulguin fer ús d'aquest servei poden ser des de famílies amb dificultats per construir el seu projecte vital, fins a crisis de parella que afectin els seus fills passant per situacions de dol o casos de dependència emocional, entre d'altres.

Aquest nou servei té per objectiu ajudar a les famílies a establir una estructura saludable dins de cada llar, sanejar vincles, facilitar la comunicació entre els diferents membres i, en definitiva, acompanyar a les famílies en el camí de resolució dels seus conflictes relacionals.

Aquest servei estarà operatiu a partir del dia 6 d'abril per a totes les famílies del municipi.
Per tal que totes les famílies puguin fer ús d'aquest servei, l'Ajuntament subvenciona una part del cost de les visites.

Les famílies que vulguin sol·licitar el servei han d'inscriure's prèviament a l'Ajuntament o a l'Àrea d'Atenció a les Persones (Carrer Padró,74) o trucant als telèfons 938789700 o 938789701.

Arxius Adjunts