Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament oferirà àpats a domicili per a la gent gran i per a les persones dependents per facilitar-los més autonomia i qualitat de vida

Es preveu que aquest nou servei entri en funcionament el pròxim mes de gener.

Potenciar l'autonomia personal, millorar la qualitat de vida i assegurar que tots els veïns i veïnes disposin, com a mínim, d'un àpat diari, són alguns dels objectius amb què neix el nou servei d'àpats a domicili que posarà en funcionament l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages a partir del pròxim mes de gener.

Aquest projecte neix amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de la gent gran del municipi, i de la resta de col·lectius que puguin necessitar-ho. Des del consistori es considera que aquest és un servei essencial d’atenció a les persones que fins ara no estava cobert i que calia impulsar.

Des de l’inici de la pandèmia, el col·lectiu de la gent gran ha estat un dels qui més ha patit l’aïllament i la solitud, i les famílies s’han trobat amb moltes dificultats per poder conciliar amb la cura de les seves persones grans. L’accés a l’alimentació per aquest col·lectiu també ha estat una de les grans problemàtiques, ja sigui per les dificultats que tenen algunes persones grans per a preparar-se els àpats, pel fet de no poder fer la compra o per les obligacions laborals dels seus familiars que no els permeten poder compaginar les cures.

Amb aquest nou servei l’Ajuntament vol ajudar a aquestes persones i a les seves famílies oferint-los un àpat diari cuinat, a domicili.

Podran fer ús d'aquest nou servei les persones majors de 65 anys, aquelles que visquin soles, les persones dependents, siguin o no majors de 65 anys, i també aquelles persones amb dependència i que tinguin manca de suport familiar i social i no puguin seguir una alimentació correcta.

El servei d'àpats a domicili possibilitarà, a banda d'empoderar i potenciar l'autonomia personal, que la gent gran del municipi pugui seguir vivint a casa seva i gaudint d'una alimentació saludable adaptada a les seves necessitats de salut. D'aquesta manera s'evitaran també possibles riscos domèstics que es poden ocasionar a la cuina, es previndran situacions de malnutrició i alhora es donarà suport als familiars que tenen a càrrec persones en situació de dependència.

Aquest servei s'oferirà de dilluns a diumenge i el seu cost anirà en funció de la situació socioeconòmica de les persones sol·licitants.

El ple municipal celebrat aquest dijous 11 de novembre ha aprovat, per unanimitat, la modificació de l'ordenança de prestació del servei d'atenció domiciliària, el primer pas per tal de poder posar en funcionament aquest projecte.