Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament organitza una visita per conèixer la història de la Maternitat d'Elna

L'àrea de les dones de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha organitzat, pel dissabte 7 de maig, una sortida per conèixer la Maternitat d'Elna.

Aquesta institució, fundada l'any 1939, va néixer per tal d'ajudar a les dones exiliades a poder donar a llum en condicions i a poder tenir cura dels seus infants.

597 nens i nenes, fills de refugiades de la Guerra Civil Espanyola, van néixer en aquesta institució.

La sortida serà a les 8 del matí des del pavelló d'esports de Sant Fruitós per anar cap al Rosselló, on es farà una visita guiada a la Maternitat d'Elna.

Posteriorment, les assistents compartiran un dinar de carmanyola a la platja d'Argelers, espai que va acollir un dels camps de refugiats de moltes de les persones exiliades republicanes catalanes quan va arribar la victòria del bàndol nacional.

La sortida finalitzarà amb la visita al municipi pesquer de Cotlliure, poble costaner font d'inspiració d'artistes com Dalí, Picasso o Matisse i on descansa Antonio Machado.

El retorn a Sant Fruitós és previst cap a 2/4 de 8 del vespre al mateix pavelló d'esports.

El preu de la sortida, que inclou el transport i la visita guiada, és de 15 euros i les persones interessades han de realitzar la inscripció a l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania al carrer Padró 74. Les places son limitades.