Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament sol·licita fons Next Generation per a la transformació de l'antic ajuntament en casal d'entitats i jutjat de pau

La línia d'ajuts va destinada a la rehabilitació d'equipaments per a fer-los més sostenibles.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha sol·licitat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana una subvenció per tal de rehabilitar l'edifici de l'antic Ajuntament i convertir-lo en el nou casal d'entitats i jutjat de pau del municipi.

En el marc del Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios Públicos (PIREP), el consistori ha sol·licitat una subvenció de 472.906 € per a la transformació d'aquest equipament.

Aquest programa, que s'emmarca en els fons Next Generation, va destinat a la rehabilitació d'equipaments amb l'objectiu que, que un cop finalitzades les obres, els edificis tinguin un cost energètic com a mínim un 30% inferior que abans de la rehabilitació.

Aquesta línia d'ajuts, per a projectes que finalitzin abans del setembre de 2024, té un pressupost de 250 milions d'euros i contempla les millores en eficiència energètica, en sostenibilitat, en accessibilitat i en habitabilitat i seguretat.

El projecte de rehabilitació de l'antic ajuntament ja contempla millores energètiques que s'adeqüen a aquesta línia d'ajuts com són la substitució de la coberta, el canvi de tota la fusteria, la instal·lació de nous elements aïllants o la renovació total dels dispositius de fred i calor, d'il·luminació o d'estalvi d'aigua. Cal destacar també la instal·lació solar fotovoltaica de 5kWn que s'instal·larà a la coberta. La previsió és que aquest conjunt de millores suposin un estalvi energètic d'un 88,08%, una xifra molt superior al 30% requerit per accedir a la línia d'ajuts.

Les obres de rehabilitació d'aquest edifici es van adjudicar el passat mes de març per un import de 754.325,09 € .