Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'arxiu municipal rep en donació un fons patrimonial i un comodat d’una monografia d’alt valor històric

Els documents han estat donats per Anna Vilanova Sagués.
D'esquerra a dreta: Anna Vilanova Sagués, i Àdria Mazcuñán i Claret, alcaldessa de Sant Fruitós de Bages
D'esquerra a dreta: Anna Vilanova Sagués, i Àdria Mazcuñán i Claret, alcaldessa de Sant Fruitós de Bages

L'Arxiu municipal de Sant Fruitós de Bages ha ampliat aquesta setmana el seu fons patrimonial gràcies a la donació de diversa documentació històrica i un comodat en mans de la veïna del municipi Anna Vilanova Sagués.

L'Ajuntament i Vilanova han signat aquest dimarts la donació de diversa documentació i monografies, d’entre els segles XVI i XIX, que conforma el fons patrimonial de la família Canals i on es pot conèixer la història de la parròquia de Sant Iscle.

Per altra banda s’ha signat també la cessió en comodat d'una monografia, datada del 1638, que és un original de l’obra "Constitutions y altres drets de Cathalunya" compilats en virtut del cap de la Cort XXIII de las corts per la S.C. y reyal maiestat del rey don Philip nostre senyor celebrades en al vila de Montso”. Editat en coberta de pergamí, la peça presenta un bon estat de conservació.

La incorporació a l'Arxiu municipal d'aquesta documentació històrica, permetrà que se'n puguin assegurar les condicions òptimes de conservació i garantir-ne la seva difusió i accés al públic