Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les conselleres Jordà i Alsina visiten la Fundació Alícia com a centre referent de l'alimentació a Catalunya

Durant la trobada s'ha presentat l'univers agroalimentari català a una vintena de membres del cos consular a Catalunya.

La consellera d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, han visitat aquest divendres les instal·lacions de la Fundació Alícia a Sant Benet de Bages acompanyades per l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán i Claret i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

Des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s' han encomanat a la Fundació vuit projectes per tal d'assolir un sistema alimentari sostenible i competitiu en el marc del Pla Estratègic de l'Alimentació a Catalunya 2021-2026, que contempla 300 accions pels pròxims 5 anys. Per fer-ho, el Departament destina a la Fundació 300.000 euros anuals.

Els programes encarregats van dirigits a diferents àmbits i sectors del sector agroalimentari. Un d'ells vol donar resposta a les necessitats d'innovació de PIMES i petits productors agroalimentaris per fer front als reptes actuals, un segon projecte vol idear i innovar en productes del sector primari per obtenir nous aliments elaborats, que recullin tendències, necessitats i interessos dels consumidors. El tercer encàrrec rau en la identificació dels productes catalans poc coneguts i valorats, els seus productors i l'analitzi de la seva situació i problemàtica. El quart projecte proposa la creació d'una xarxa de restaurants que adoptin, de forma àgil, innovacions que els facin més atractius per als consumidors. El cinquè serà l'actualització de l'Inventari de Productes de la Terra i també es desenvoluparà un projecte mitjançant el qual identificarà els productes i plats més representatius de la cuina catalana, des d'una visió de conjunt, i determinarà la possibilitat de fer-ne versions més saludables i sostenibles, entre d'altres.

En aquest mateix acte s'ha fet la presentació de l'univers agroalimentari català davant d'una vintena de membres del cos consular a Catalunya, amb la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, que ha presentat la capacitat exportadora del sector agroalimentari català.

L'acte també comptarà amb la participació de la secretaria d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, del director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, de la directora de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Alba Balcells, i del director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí.