Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les línies d’ajuts per a aturats, autònoms, afectats per ERTO i microempreses no assoleixen els resultats esperats

S’han atorgat 187.000€ en ajuts dels 590.000€ que s’havien destinat a les línies d’ajuts 1 i 2.

Les línies d’ajuts del Pla de Reactivació Econòmica de Sant Fruitós de Bages, destinades a subvencions reintegrables a empreses i a complementar les prestacions de persones a l’atur, autònoms i afectats per ERTOs, no han tingut la demanda esperada i s’hi ha destinat únicament el 31,7% de les partides econòmiques que s’havien previst.

En relació a la línia 1 d’ajuts, dirigida a treballadors afectats per ERTOs, persones a l’atur o autònoms que s’han vist afectats econòmicament per la pandèmia, se n’han beneficiat un total de 366 persones, concretament 271 persones afectades per ERTOs, 61 autònoms i 34 persones a l’atur. Cadascun dels beneficiaris d’aquestes ajudes ha rebut 500€ el què ha suposat 183.000€ en ajuts dels 390.000€ que s’havien destinat a aquesta línia d’ajuts.

Pel què fa a la línia 2 del Pla, destinada a subvencions reintegrables de 2.000€ per a empreses a interès 0%,  només s’ha atorgat a 2 microempreses del municipi. En aquest sentit, s’han destinat 4.000€ dels 200.000€ que s’havien previst aquesta partida que tenia per objectiu dotar de liquiditat a empreses, autònoms, professionals i comerços del municipi.

L’equip de Govern Municipal ja està treballant en noves línies d’ajuts econòmics per implementar a partir del mes de setembre, destinades a ajudar a les persones que més ho necessiten en aquest moment a través de beques menjador, plans d’ocupació per a trobar feina, línies d’ajuts a nous emprenedors entre d’altres.

En aquest sentit, aquest dimecres a la tarda s’ha celebrat la tercera sessió de la Comissió per a la recuperació social i econòmica de la Covid-19 amb la presència de tots els grups municipals i diferents agents del teixit associatiu, sanitari i empresarial per seguir treballant pel municipi.