Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'esbart santfruitosenc Som Riu d'Or, Grup de l'Any al premi Adifolk

L'esbart sanfruitosenc Som Riu d'Or ha estat reconegut com a Grup de l'Any 2023 en la Gala de l'Any d'Adifolk, celebrada aquest passat dissabte 25 de novembre a Parets del Vallès.

Som Riu d'Or va néixer l'any 2018 a Sant Fruitós de Bages i des d'aleshores ha tingut un fort arrelament al municipi treballant per recuperar la tradició i el folklore a través de les seves activitats de caràcter escènic, com la música, la dansa i el teatre.

L'entitat ha treballat intensament en l'estudi dels valors patrimonials immaterials del poble i també d'altres municipis de la comarca del Bages i de Catalunya, amb la voluntat de recuperar-los i conservar-los. Fruit d'aquest treball, s'han recuperat danses com el Ball Pla del Bages, el Ball del puro a Sant Fruitós de Bages i el Ballet de Déu de Rocafort.

Som Riu d'Or també ha impulsat aquest darrer any, el premi Joan Burés Vidal, al foment de la creació, desenvolupament i divulgació de nous projectes de dansa tradicional catalana.

Aquest passat mes de juny van ser l'esbart que va representar Catalunya en el 35è Aplec Internacional organitzat per l'Adifolk, que es va celebrar la ciutat austríaca de Villach.

Tot plegat, l'han fet convertir en un referent cultural i artístic al municipi i arreu. Des de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages volem felicitar a tots els membres de l'esbart per aquest merescut reconeixement.