Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició "Camps: camins de pau" reflexiona sobre els paral·lelismes entre els camps de concentració i el moment actual

La mostra es pot visitar fins al dia 20 de febrer a la Biblioteca Municipal.

Aquest dijous 27 de gener, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust, la Biblioteca Municipal ha inaugurat l'exposició fotogràfica "Camps: camins de pau", realitzada conjuntament per FotoArt Manresa i els alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac i d’altres instituts de la comarca.

"Camps: camins de pau" és el resultat d'un treball multidisciplinari sobre l'experiència dels camps de concentració, cercant paral·lelismes entre la memòria històrica i el moment actual, mitjançant la mirada artística que s'expressa en diferents llenguatges: fotografia, gravat, dibuix i collage.

Aquesta exposició ha estat creada conjuntament per fotògrafs de FotoArt Manresa i alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac i d'altres centres bagencs, arran de la visita que van fer l'any 2019 als camps de concentració de Mauthausen -Gusen

La inauguració ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán i Claret, del professor Xavier Valls, qui va iniciar el projecte Manresa- Mauthausen, Jordi Martínez, de FotoArt Manresa, i Eva Luján, professora d'història de l'institut santfruitosenc. També hi han pres part alguns dels alumnes de 1r de batxillerat que han dut a terme el projecte.

La mostra es pot visitar fins al dia 20 de febrer a la Biblioteca Municipal.

Aquesta exposició forma part del cicle "Sant Fruitós de Bages i els camps de concentració nazis, recordar per no oblidar", que aquest 2022 arriba a la seva 3a edició.