Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'institut de Recerca IRTA col·loca trampes contra l'espècie invasora de bernat marbrejat en arbres de les piscines municipals

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de la Generalitat ha instal·lat aquest matí, dues trampes niu en arbres de les piscines municipals on s'ha detectat la presència de l'insecte bernat marbrejat, una espècie invasora que no és perillosa per les persones però si que és molesta quan a la tardor busca amagatalls a les cases per hivernar i també pot provocar pèrdues econòmiques als conreus.

Aquest matí, tècnics de l'IRTA han ubicat dues trampes niu en dos dels arbres de les piscines municipals on s'hi ha detectat una major presència d'aquesta espècie. De forma setmanal, tècnics especialistes d'aquest institut faran seguiment de l'estat d'aquestes instal·lacions i dels exemplars que hi hagi. Es demana a la ciutadania que no es manipulin aquestes instal·lacions.

El bernat marbrejat és un insecte originari de la Xina, Japó i Corea. Es va trobar per primera vegada a Catalunya l'any 2016 i des de llavors s'ha anat trobant en les quatre províncies catalanes. Té una gran capacitat de colonització de nous territoris.

Des de la web https://natusfera.gbif.es/projects/hh-wanted la ciutadania pot informar sobre la detecció d'aquest insecte indicant la seva ubicació per tal que els tècnics especialistes puguin fer-ne un seguiment.