Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'organització del Festival Clam exclou unilateralment Sant Fruitós de Bages com a seu del certamen

La direcció del festival ho ha comunicat al consistori després de dues edicions treballant conjuntament.
Imatge d'arxiu: presnetació Festival Clam 2023
Imatge d'arxiu: presnetació Festival Clam 2023

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam, en la seva edició 2024, no tindrà com a seu Sant Fruitós de Bages, tal com havia estat en les dues darreres edicions.

L'organització del festival ha comunicat al govern santfruitosenc, de forma unilateral i sense cap conversa prèvia, el trencament d'aquest lligam al·legant que la seva voluntat és retornar als seus orígens a Navarcles i mantenir també la seu a Manresa, per ser la capital de la comarca.

Des de l'Ajuntament s'ha rebut aquesta notícia amb tristor i incredulitat per les explicacions poc coherents per part de la direcció del festival i per la pèrdua que suposa trencar aquesta relació que feia sumar i teixir lligams culturals entre municipis veïns.

Sant Fruitós de Bages va iniciar la seva singladura amb el Festival l'any 2021, sumant-se com a seu permanent al projecte, juntament amb Navarcles i Manresa. Durant les dues darreres edicions des de l'Ajuntament s'ha posat a disposició del festival el Teatre Casal Cultural com a sala de cinema, així com una dotació pressupostària, i s'ha treballat per donar suport i difusió a aquest festival de casa nostra per fer-lo créixer.

Sant Fruitós de Bages lamenta profundament aquesta decisió unilateral.