Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mar Font i Marc Suau es proclamen nova Pubilla i Hereu de la Catalunya Central a Sant Fruitós de Bages

La santvicentina Mar Font i el navassenc Marc Suau han estat escollits com a nova Pubilla i Hereu de la Catalunya Central aquest passat dissabte a Sant Fruitós de Bages.

Els joves candidats aspirants a lluir la banda van començar la jornada al Nexe- Espai de Cultura realitzant un examen sobre cultura general i posteriorment se'ls va realitzar una entrevista.

A 2/4 de 7 de la tarda els i les aspirants van sortir en cercavila des del Nexe -Espai de Cultura fins al Cobert de la Màquina de Batre acompanyats per la colla gegantera del municipi.

Un cop a la plaça Onze de Setembre, es va procedir a l'obertura de sobres amb els resultats de la prova feta, dels quals va donar fe el jutge de Pau Francisco Troyano.

El veredicte va proclamar a Mar Font, de Sant Vicenç de Castellet, i Marc Suau, de Navàs, com a màxims representants de les tradicions de les comarques centrals.

Mireia Trias de Navàs va ser escollida 1a dama i Xènia Oller de Puig-reig segona dama. El navarclí Pau Díaz va ser proclamat 1r fadrí i el santfruitosenc Lluc Grandia 2n fadrí.

L'acte de celebració va servir també per donar el comiat a la Pubilla i l'Hereu del darrer any, Núria Roca i Adrià Hervàs, i també a Núria Obradors, Ferran Castells, Marina Francisco i José Moya, qui havien estat dames i fadrins durant el 2021.

A l'acte de proclamació hi han estat presents l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán i Claret, la regidora de cultura Laia Feliu, la regidora d’atenció a les persones Cristina Murcia i el regidor de comunicació David Ruiz.