Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d'un miler de visitants han donat vida a l'exposició del 120è Aniversari d'Alfred Figueras

L’exposició, que es va obrir el passat mes de setembre en un local especialment adequat per acollir-la, ha estat oberta fins aquest 11 de gener de 2019.

Al llarg d’aquests prop de quatre mesos, l’han visitat 1116 persones. Totes elles han pogut gaudir de la cinquantena d’obres d’Alfred Figueras on s’hi podia veure l’evolució pictòrica de l’artista al llarg de la seva vida.

Els quadres que han format part de l’exposició, han estat cedits principalment per part de la família del pintor, i per ciutadans anònims. Per altra banda, també es va aconseguir que el Museu Comarcal de Manresa, el Museu de Montserrat i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, cedissin excepcionalment per aquesta exposició, obres d’Alfred Figueras.

També cal destacar el nombre de catàlegs venuts de l’exposició que, casualment, coincideix amb l’aniversari que es commemorava: 120 catàlegs per 120 anys del naixement d’Alfred Figueras. A banda també s’han venut punts de llibre, imants i el llibre Sala i Ricardis i l’Alfred Figueras.

Pel què fa a l’edat dels visitants, un 54,14% han estat adults d’entre 30 i 65 anys, un 26,96% de més de 65 anys, un 10,04% infants i el 8,84% restant joves d’entre 15 i 30 anys. L’origen dels visitants ha estat majoritàriament de veïns del municipi (51,41%), un 18,91% de la resta de la comarca, un 28,16% de la resta de Catalunya i el 1,51% de la resta de l’estat i de l’estranger.

A banda, fora de l’horari d’obertura de l’exposició, 6 grups d’escoles del municipi han visitat la mostra (198 infants i 50 adults) i també un grup de 15 regidors i càrrecs de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

Properament, una petita mostra de l’exposició, composta per 30 quadres, iniciarà una ruta itinerant per diferents museus de Catalunya. Concretament, el dia 15 de febrer s’espera que s’inauguri al museu Deu, del Vendrell.