Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mesures per a la prevenció de la propagació del mosquit tigre

La prevenció és el millor mètode per al control del mosquit tigre. El més efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves.

L’arribada de les temperatures elevades i la presència d’aigua estancada en diferents punts, propicia la implantació del mosquit tigre. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages recomana una sèrie de mesures per tal de controlar-ne la propagació.
La prevenció és el mètode més eficaç per tal de fer-hi front. Per prevenir cal:
- Buidar dos cops per setmana els recipients que puguin acumular aigua (gerros, galledes, joguines, plats,...).
- Tapar o buidar dos cops per setmana safareigs o basses.
- Evitar acumulacions d’aigua en canalitzacions.
- Tapar forats on es pugui acumular aigua.
Per tal d’evitar les picades d’aquest tipus de mosquit és recomanable vestir amb roba de màniga llarga i instal·lar teles mosquiteres en finestres per tal d’impedir-ne l’entrada. També es pot optar utilitzar per utilitzar un repel·lent, sempre tenint en compte només fer-lo servir a l’exterior i no aplicar-lo als menors de 2 anys.
En cas de rebre una picada cal rentar i desinfectar la zona afectada i en cas de persistir la molèstia consultar al personal sanitari.
Recordem que el mosquit tigre va arribar a Catalunya l’any 2004 provinent del sud-est asiàtic. Fa entre 2 i 10 mm i se’l reconeix per les ratlles blanques al cap i al cos. És actiu durant al dia i s’amaga a les zones ombrívoles i no els agrada posar els ous en aigües en moviment.