Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mesures per a la prevenció de la propagació del mosquit tigre

El mètode més efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha posat en marxa, com cada primavera, una campanya de prevenció de la proliferació del mosquit tigre al municipi.

L'empresa que realitza del control de plagues ja està realitzant els tractaments de desinsectació corresponents al tractament larvicida de mosquits, amb aplicació de productes biocides a la xarxa de clavegueram i en tots aquells espais de la via pública sensibles pel que fa a la proliferació de les seves larves, amb una freqüència mensual durant els mesos de maig a octubre, i també fora d'aquest període amb periodicitat inferior.

Aquestes actuacions que es porten a terme per part de l'Ajuntament a la via pública, sovint no són suficients per evitar la proliferació del mosquit tigre i és per aquest motiu que la prevenció en l'àmbit privat és molt import.

La mesura més efectiva és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques és eliminar tots els punts d'aigua on poden créixer, ja que l'aplicació d'insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar la plaga.

En aquest sentit, és molt important buidar diàriament els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua (joguines, cendrers, gerros, galledes, plats de sota els testos, petites piscines de plàstic, etc.), així com els safareigs i les basses petites. Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos i evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra també són actuacions recomanables.

Podeu trobar més informació sobre mesures de prevenció i altres materials didàctics AQUÍ