Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Món Sant Benet acollirà aquest estiu l'acte central de l'Any Ramon Casas

Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, acollirà aquest estiu l’acte central de l’Any Ramon Casas en el 150è aniversari del seu naixement. L’acte contarà amb exposicions i actes paral·lels a les poblacions vinculades al pintor, dibuixant i cartellista.

Un extens programa d’activitats commemorarà durant el 2016 el 150 aniversari del naixement de Ramon Casas, pintor, retratista, cartellista i dibuixant referent del modernisme català. Els actes tindran lloc tant als museus on s’hi exposa la seva obra (Sitges, Montserrat, MNAC, entre d’altres) com a sales privades (Cercle del Liceu, Fundació Rocamora). Hi haurà rutes, a més, que recorreran indrets principals de la seva vida a Barcelona, Torredembarra i el Penedès.

L’acte central de l’Any Ramon Casas es celebrarà a Món Sant Benet, residència d’estiu i seu de la fàbrica tèxtil de la família, on el pintor hi va instal·lar durant uns anys el seu taller. Sant Benet, junt amb el Castell de Tamarit, Sitges i Barcelona conformen els principals nuclis on l’artista va viure i desenvolupar la seva obra.